Verhuur industriële stofzuigers

Cycloon voorafscheiders

Cycloon voorafscheider huren

Bent u van plan om grote hoeveelheden (zware) stoffen, restmateriaal, afval of bulk op te zuigen? Wij beschikken over een assortiment voorafscheiders welke in combinatie met een industriële stofzuiger ingezet kunnen worden. Bij Rentimo is het allemaal mogelijk! 

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Cycloon voorafscheiders Assortiment

Assortiment cycloon voorafscheiders

Een cycloon voorafscheider is een kegelvormige unit welke wordt ingezet voor het scheiden van verschillende materialen. Een cycloon vormt een extra punt tussen het afzuigpunt en de industriële stofzuiger in. Hierdoor dient een cycloon als een extra toevoeging aan het stofzuigsysteem. Heeft uw industriële stofzuiger niet voldoende capaciteit? Of wilt u liever een compleet stofzuigsysteem (industriële stofzuiger in combinatie met een cycloon) huren voor die tijdelijke klus? Hieronder vindt u de mogelijkheden.

Wat is een cycloon voorafscheider?

Een cycloon voorafscheider is een kegelvormige unit welke wordt ingezet voor het scheiden van verschillende materialen. Een cycloon vormt een extra punt tussen het afzuigpunt en de industriële stofzuiger in. Hierdoor dient een cycloon als een extra toevoeging aan het stofzuigsysteem.

Een cycloon kan ingezet worden voor het opzuigen en scheiden van stoffen, welke niet geschikt zijn voor een voorafscheider met een filter. Zware materialen bijvoorbeeld, kunnen goed opgezogen worden met een cycloon. Door het opgezogen materiaal hard rond te draaien in de cycloon, slaan de zware materialen tegen de zijkant van de cycloon aan en worden zo naar beneden geleid en afgevoerd.

De voordelen van een cycloon voorafscheider

Het inzetten levert een aantal belangrijke voordelen op:

  • Doordat de opgezogen stoffen en materialen in de cycloon terecht komen, wordt het filter van de industriële stofzuiger ontlast en kan men voor langere tijd achtereen zuigen;
  • De opslagcapaciteit van het stofzuigsysteem wordt aanzienlijk vergroot, omdat opgezogen stoffen opgeslagen worden in de cycloon;
  • Opgezogen stoffen kunnen eenvoudig gerecycled worden;
  • Zijn de opgezogen stoffen waardevol? Dan is het mogelijk deze direct in het proces terug te voeren.

Het is belangrijk om te weten dat een cycloon nooit een oplossing op zich is. Een cycloon dient altijd in combinatie met een industriële stofzuiger te worden ingezet.

Filter voorafscheider

Naast een assortiment cycloon voorafscheiders, beschikken we bij Rentimo ook over filter voorafscheiders. Deze filter voorafscheiders bieden een uitkomst als een cycloon niet geschikt is voor het op te zuigen materiaal. Meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact op!

Contact met Rentimo
Heeft u interesse in het huren van een cycloon of een compleet stofzuigsysteem? Of heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Samen met u bespreken we graag de mogelijkheden. Wij zijn telefonisch te bereiken op 072 – 562 5393 of per e-mail op info@rentimo.nl.

Direct contact.

Bel ons op 072 562 53 93

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken