samen dichtbij 3.1 compri

Maak kennis met ons team!

Industriële stofzuigers te huur

Wij zijn Rentimo 

Rentimo is gevestigd in Warmenhuizen en is ontstaan uit de wens om allerlei soorten bedrijven en industrieën te kunnen helpen welke tijdelijk of acuut op zoek zijn naar een zuigoplossing voor een stofprobleem. Door een breed assortiment industriële stofzuigers te huur aan te bieden, willen wij klanten een duurzame uitkomst bieden voor stofproblemen.

 Door ons specialisme, onze vakkennis en onze jarenlange ervaring zijn wij in staat om een industriële stofzuiger te huur aan te bieden voor tientallen toepassingen in de industrie. Geen vraag is ons te gek, geen uitdaging gaan wij uit de weg!

 Ons team is jong, hecht, enthousiast en goed op elkaar ingespeeld. Elke dag geven wij ons voor de volle 100%!

Contact opnemen

Team Atimo Nederland

Edwin van Buuren

Projectleider
Technisch advies / ondersteuning
Verkoopadvies Heavy industry

Edwin is de drijvende kracht binnen Rentimo. Hij begeleidt projecten tot in de perfectie en zorgt er altijd voor dat er geleverd wordt.

Verkoop en advies

Rick van Schepen

Verkoopadvies buitendienst
Technische ondersteuning
After sales

Rick regelt eigenlijk gewoon alles. Van verkoopadvies en technische ondersteuning tot after sales. Binnen no time bent u voorzien van de juiste machine!

Sjors Duineveld

Binnendienst
Verhuuradvies

Sjors doet alles in de binnendienst. Hij zorgt ervoor dat u met het juiste huurmachine wordt gematcht, binnenkomende zendingen in no time op de juiste plaats staan en regelt dat u uw stofzuiger in topconditie ontvangt.

Renas Rashid

Verkoopadvies binnendienst
Technische ondersteuning

Renas is onze chef reiniging en reparatie: hij is zowel achter de computer als in overalls te vinden. Hij kan overal een helpende hand zijn!

Marina Boudewijn

Marketing en communicatie

Marina gaat bij elk project altijd net dat stapje verder waar anderen al lang gestopt zouden zijn, en dat ten goed van het eindproduct!

Marketing en communicatie

Esmée Wittebrood

Marketing en communicatie
Office manager

Esmée houdt u op de hoogte van de nieuwste nieuwtjes en leukste projecten. Ze zorgt dat alle foto’s, informatie en het assortiment up-to-date zijn om u de beste keuze te helpen maken!

Simon Mors

Monteur

Simon is een monteur van topklasse. Elk mankement aan een machine heeft hij zo gefixt. Zonder Simon zou de wereld al lang vergaan zijn.

Technische dienst

Sjors Kaandorp

Monteur

Sjors weet wel raad met een defect apparaat. Loopt uw machine in de hogere graad? Dan vindt hij in een handomdraai de kapotte draad.

Voor welke zuigtoepassingen zijn de industriële stofzuigers geschikt?

Onze industriële stofzuigers kunnen voor de meest uiteenlopende zuigtoepassingen ingezet worden. Zo zijn onze machines bijvoorbeeld zeer geschikt voor het opzuigen van asbest, explosiegevaarlijke stoffen (ATEX), beton- en steenstof, bouwstoffen, autoclaveerbare toepassingen (cleanrooms), fijnstof, houtmot, kruit, kwartsstof, processierupsen, straalgrit, olie, spanen, vloeistoffen, water, gassen, dampen en poeders.

U kunt onze stofzuigers inzetten voor tijdelijke klussen van een aantal weken of maanden. Ook kunt u via Rentimo huren voor een korte tijd, zoals een week, om bij gewenst resultaat over te stappen op verkoop. Hiervoor kunt u bij Atimo terecht.

Het selecteren van een industriële stofzuiger

Bij het selecteren van een industriële stofzuiger is het belangrijk te kijken naar het soort stof dat opgezogen dient te worden en de hoeveelheid daarvan. Op basis van deze gegevens kan een stofzuiger geselecteerd worden welke toereikend is qua zuigvermogen, gewenste hoge prestaties, opslagcapaciteit in liters en het filter. Daarbij maakt het voor ons niet uit in welke ruimte de stofzuiger wordt ingezet. De stofzuigers van Rentimo zijn namelijk leverbaar op 230 Volt, 380 Volt, maar ook op perslucht, Diesel of op accu. Zo heeft u volop keuze qua aandrijving. Ook de afmetingen van de machines zijn zeer divers, waardoor er ook voor de kleinste ruimtes een geschikte machine geleverd kan worden.

Wanneer het de wens is om vanaf meerdere plaatsen in een productiehal of werkplaats stoffen op te zuigen en centraal te verzamelen, dan is dat ook mogelijk. Een krachtige industriële stofzuiger kan in combinatie met een voorafscheider en op maat gemaakt leidingwerk namelijk zeer goed en professioneel ingezet worden als tijdelijk centraal stofzuigsysteem.

Wat is belangrijk bij het huren van een industriële stofzuiger?

Naast een industriële robuuste kwaliteit en het beschikken over kwalitatief sterke motoren is nog één ding héél belangrijk bij een industriële stofzuiger: het filter. Het filter fungeert als de longen van de machine. De filters in een grote industriële stofzuiger moeten dan ook toereikend zijn voor het type op te zuigen stof. De filters die wij gebruiken in de machines zijn van zeer hoge industriële kwaliteit en kunnen gespecificeerd worden op het op te zuigen stof. Zo kan een industriële stofzuiger voor het opzuigen van grof stof worden voorzien van een filter in stofklasse L (3 micron). Fijner stof heeft een filter nodig in stofklasse M (1 micron). Als het op te zuigen stof gezondheidsgevaarlijk is, heeft de machine een HEPA H14 veiligheidsfilter (99,995% stoffiltratie) nodig.

Naast de stofklasse is ook het filteroppervlakte van belang. Onze stofzuigers zijn uitgerust met zeer grote industriële filters. En hoe groter het filter, hoe beter deze de opgezogen stoffen kan filteren en hoe veiliger het is voor de gebruiker.

Contact met Rentimo
Heeft u interesse in het aanschaffen van een industriële stofzuiger en wilt u vrijblijvend advies over de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op via info@rentimo.nl of via 072 – 562 53 93. Als jarenlange specialist in dit vak helpen wij u graag verder met een zuigoplossing voor uw stofprobleem!

Direct contact.

Bel ons op 072 562 53 93

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken