Verhuur industriële stofzuigers

ATEX stofzuigers

ATEX stofzuiger huren

Heeft u te maken met een ATEX zonering en wilt u stoffen opzuigen welke vrijkomen in deze omgeving? Voor omgevingen waar een explosiegevaar bestaat, is een ATEX stofzuiger nodig. De ATEX stofzuigers van Rentimo zijn gecertificeerd voor gebruik in deze omgevingen.

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

ATEX stofzuigers Assortiment

ATEX stofzuigers

Onze ATEX stofzuigers zijn gecertificeerd voor verschillende ATEX Zoneringen. Deze zones geven aan hoe gevaarlijk de omgeving is en of het gaat om gevaarlijke stoffen of gassen. Zone 1 en 2 betreffen explosiegevaarlijke gassen. Zone 21 en 22 zijn omgevingen waarin brandgevaarlijke stoffen gebruikt worden. Om deze stoffen op te zuigen moet de gebruikte stofzuiger brandveilig zijn. Dit wordt onder andere gedaan met een aarddraad die opgebouwde spanningen direct afdraagd. Bekijk onze producten voor meer speciale maattregelen voor ATEX-omgevingen!

Verschillende ATEX zoneringen

Onze ATEX stofzuigers zijn gecertificeerd voor verschillende ATEX Zoneringen. Dit houdt in dat niet elke ATEX stofzuiger in elke explosiegevaarlijke omgeving ingezet kan worden. Om te bepalen welke ATEX stofzuiger geschikt is voor uw toepassing, dient u te bepalen welke ATEX zonering van kracht is in uw werkomgeving. Er wordt een onderscheidt gemaakt in:

  • ATEX Zone 1 en 2 (gas)
  • ATEX Zone 21 en 22 (stof)

Bij Rentimo hebben we ATEX stofzuigers voor al deze zoneringen, waardoor u bij ons zeker aan het juiste adres bent voor het huren van een explosiegevaarlijke stofzuiger. Zo kunt u in uw werk- en productieomgeving allerlei soorten fijnstof, grof stof, poeder en afval veilig opzuigen en verzamelen.

Mogelijkheden in aandrijving

Omdat niet elk bedrijf en elke werk- en productieruimte beschikt over een elektriciteitsvoorziening, hebben we bij Rentimo naast ATEX stofzuigers op elektriciteit ook modellen op perslucht in het verhuurprogramma. Zo kunt zonder elektriciteit toch aan de gang met een gecertificeerde ATEX stofzuiger om uw werkomgeving stofvrij te maken.

Stofzuiger accessoires voor ATEX stofzuiger huren

Naast een complete range ATEX stofzuigers verhuren wij ook stofzuiger accessoires welke geschikt zijn om te gebruiken in combinatie met deze stofzuigers. Te denken valt aan vloerzuigmonden, stofzuigerborstels, kierenzuigers en schraap hulpstukken. Zo kunt u op de meest efficiënte manier aan de gang met het opzuigen van stoffen en afval in uw explosiegevaarlijke ATEX omgeving.

Advies nodig?
Wilt u vrijblijvend advies ontvangen over de mogelijkheden van een ATEX stofzuiger voor uw bedrijf? Of heeft u hulp nodig bij het selecteren van de juiste machine? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn te bereiken op 072 – 562 5393 of per e-mail op info@rentimo.nl. Wij helpen u graag verder!

Direct contact.

Bel ons op 072 562 53 93

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken