Specialismen

Brandbare stoffen (ATEX)

Brandbaar stof opzuigen

Brandbaar stof dient met zorg behandeld te worden. Indien u met brandbaar stof of gas te maken heeft, is het zorg dat deze materialen op de juiste manier opgezogen en verzameld worden. Worden deze stoffen en gassen niet verwijderd of niet op de juiste manier opgezogen, dan kan dit een brand of explosie veroorzaken.

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Brandbare stoffen (ATEX) Assortiment

Een industriële stofzuiger voor brandbaar stof

Om brandbaar stof op een veilige en verantwoorde manier op te zuigen en op te slaan, dient de industriële stofzuiger, welke hiervoor wordt ingezet, ATEX gecertificeerd te zijn. ATEX staat voor het Franse ATmosphere EXplosible uit de Europese richtlijnen van explosieveiligheid. Deze gecertificeerde stofzuigers zijn speciaal ontwikkeld voor situaties waarbij brandbaar stof opgezogen dient te worden.

Rentimo heeft diverse ATEX stofzuigers in het assortiment voor het opzuigen van brandbaar stof. Welke machine geschikt is voor uw toepassing, hangt af van de ATEX zonering waarin stof opgezogen moet te worden. Binnen de ATEX richtlijn wordt onderscheid gemaakt tussen ATEX Zone 1 en 2 voor gas en ATEX Zone 21 en 22 voor stof. Afhankelijk van de zonering welke bij u van toepassing is, heeft Rentimo verschillende machines in het programma welke u kunt huren. Hierboven ziet u welke ATEX stofzuigers we bij Rentimo te huur hebben.

ATEX stofzuiger accessoires te huur

Wist u dat we naast gecertificeerde ATEX stofzuigers ook ATEX stofzuiger accessoires te huur hebben? Deze stofzuiger accessoires mogen met de ATEX stofzuiger ingezet worden in brand- en explosiegevaarlijke ATEX omgevingen. Zo kunt u zeer effectief stoffen, afval en restmateriaal opzuigen!

Advies nodig?
Heeft u een reinigingsklus in een ATEX zonering? Wilt u stoffen opzuigen in een omgeving welke als ATEX aangemerkt is? Of heeft u twijfels over de geschikte machine voor u? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder. Wij zijn telefonisch te bereiken op 072 – 562 5393 of per e-mail op info@rentimo.nl. Wij staan voor u klaar!

Direct contact.

Bel ons op 072 562 53 93

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken