Terug naar projecten
  • vastgoedonderhoud via gevelrenovatie door isolatie te vernieuwen met behulp van een rentimo huurstofzuiger systeem
  • vastgoedonderhoud via gevelrenovatie door isolatie van de muur te zuigen met sterke stofzuiger en Big Bag
  • Sterke stofzuiger en Big Bag combi op wagen voor een mobiele unit met lange zuigslang
Rentimo project

Rentimo doet renovatie!

Tegenwoordig is het meer dan ooit van groot belang om ervoor te zorgen dat woningen optimaal geïsoleerd zijn. Niet alleen kunnen gemeentes er op deze manier op rekenen dat er een meerwaarde wordt gecreëerd, ook het wooncomfort stijgt en een besparing op de energierekening wordt gerealiseerd.

Isolatie als renovatie

Een vorm van verduurzamend vastgoedonderhoud is spouwmuurisolatie verbeteren: er gaat namelijk veel warmte verloren aan de buitenmuren en gevel van een huis. Zo moesten in Sint-Pancras de geperste EPS en XPS parels worden weggezogen om ruimte te maken voor nieuwe gevelisolatie. De huidige voorgevel werd in zijn geheel verwijderd om hier een nieuwe voor te plaatsen, waarbij de EPS en XPS bereikbaar wordt. Deze parels zijn vergelijkbaar met piepschuim, een licht en statisch plakkerig materiaal. Om dit succesvol te verwijderen met zo min mogelijk rommel heeft dit reinigingsbedrijf onze hulp gevraagd voor het leveren van een geschikte industriële stofzuiger. Deze moest krachtig genoeg zijn om de isolatie van de muur te kunnen trekken en zodat de lange slang de huizen met gemak kon bereiken tussen de steigers door.

Om deze klus te klaren hebben wij een blauw dreamteam aangeboden: Een sterke stofzuiger en voorafscheider, geplaatst op een kar met een generator erachter zodat het een mobiele zuigset vormt. de industriële stofzuiger is werkzaam op 380 Volt en heeft een vermogen van 13 kW. Hierdoor is deze industriële stofzuiger in staat om grote hoeveelheden stof en restmateriaal eenvoudig op te zuigen. De stofzuiger kan van zichzelf  175 liter stof vasthouden, maar wij hebben een extra oplossing aangeboden om het proces sneller en makkelijker te maken: een Big Bag voorafscheider.

Big Bag voor Bulken

Deze voorafscheider heeft een capaciteit van maar liefst 1000 liter (1 kuub). Deze staat tussen de gevel en stofzuiger op een kar. In de behuizing van de unit zijn uittrekbare punten met haken geplaatst, waar er eenvoudig een big bag zak kan worden opgehangen. Daardoor kan er, in combinatie met de industriële stofzuiger, stof, afval, zand, puin of bulk worden gezogen en direct worden afgevangen in een big bag zak. Deze zak is bovendien luchtdoorlatend. Zo fungeert deze als een grote filterzak waarin het piepschuim wordt opgevangen. Dit voorkomt brugvorming en daardoor blijft het materiaal netjes in de zak hangen. Dit maakt het bergen van het isolatiemateriaal extra makkelijk. Met behulp van 15 meter slang kon dit blok huizen zonder moeite worden gereinigd en konden de medewerkers stofvrij blijven werken.

Na de gevelrenovatie zullen de bewoners straks in een comfortabele woning wonen met een lager energieverbruik en beter energielabel. Gehorigheid, vocht, tocht en kou zijn dan hopelijk verleden tijd. Rentimo draagt maar wat graag haar steentje bij aan de verbetering van leefbaarheid van huizen en verduurzaming van Nederland.

Interesse in het huren van een stofzuigsysteem?

Heeft u vragen? Of wilt u vrijblijvend geadviseerd worden over een stofzuiger voor uw renovatieklus? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken per telefoon op 072 - 562 5393 of per e-mail op info@rentimo.nl. Wij staan voor u klaar!

Demonstratie aanvragen Offerte aanvragen

Dit project is samengesteld door Rentimo

Voor welke zuigtoepassingen zijn de industriële stofzuigers geschikt?

Onze industriële stofzuigers kunnen voor de meest uiteenlopende zuigtoepassingen ingezet worden. Zo zijn onze machines bijvoorbeeld zeer geschikt voor het opzuigen van asbest, explosiegevaarlijke stoffen (ATEX), beton- en steenstof, bouwstoffen, autoclaveerbare toepassingen (cleanrooms), fijnstof, houtmot, kruit, kwartsstof, processierupsen, straalgrit, olie, spanen, vloeistoffen, water, gassen, dampen en poeders.

U kunt onze stofzuigers inzetten voor tijdelijke klussen van een aantal weken of maanden. Ook kunt u via Rentimo huren voor een korte tijd, zoals een week, om bij gewenst resultaat over te stappen op verkoop. Hiervoor kunt u bij Atimo terecht.

Het selecteren van een industriële stofzuiger

Bij het selecteren van een industriële stofzuiger is het belangrijk te kijken naar het soort stof dat opgezogen dient te worden en de hoeveelheid daarvan. Op basis van deze gegevens kan een stofzuiger geselecteerd worden welke toereikend is qua zuigvermogen, gewenste hoge prestaties, opslagcapaciteit in liters en het filter. Daarbij maakt het voor ons niet uit in welke ruimte de stofzuiger wordt ingezet. De stofzuigers van Rentimo zijn namelijk leverbaar op 230 Volt, 380 Volt, maar ook op perslucht, Diesel of op accu. Zo heeft u volop keuze qua aandrijving. Ook de afmetingen van de machines zijn zeer divers, waardoor er ook voor de kleinste ruimtes een geschikte machine geleverd kan worden.

Wanneer het de wens is om vanaf meerdere plaatsen in een productiehal of werkplaats stoffen op te zuigen en centraal te verzamelen, dan is dat ook mogelijk. Een krachtige industriële stofzuiger kan in combinatie met een voorafscheider en op maat gemaakt leidingwerk namelijk zeer goed en professioneel ingezet worden als tijdelijk centraal stofzuigsysteem.

Wat is belangrijk bij het huren van een industriële stofzuiger?

Naast een industriële robuuste kwaliteit en het beschikken over kwalitatief sterke motoren is nog één ding héél belangrijk bij een industriële stofzuiger: het filter. Het filter fungeert als de longen van de machine. De filters in een grote industriële stofzuiger moeten dan ook toereikend zijn voor het type op te zuigen stof. De filters die wij gebruiken in de machines zijn van zeer hoge industriële kwaliteit en kunnen gespecificeerd worden op het op te zuigen stof. Zo kan een industriële stofzuiger voor het opzuigen van grof stof worden voorzien van een filter in stofklasse L (3 micron). Fijner stof heeft een filter nodig in stofklasse M (1 micron). Als het op te zuigen stof gezondheidsgevaarlijk is, heeft de machine een HEPA H14 veiligheidsfilter (99,995% stoffiltratie) nodig.

Naast de stofklasse is ook het filteroppervlakte van belang. Onze stofzuigers zijn uitgerust met zeer grote industriële filters. En hoe groter het filter, hoe beter deze de opgezogen stoffen kan filteren en hoe veiliger het is voor de gebruiker.

Contact met Rentimo
Heeft u interesse in het aanschaffen van een industriële stofzuiger en wilt u vrijblijvend advies over de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op via info@rentimo.nl of via 072 – 562 53 93. Als jarenlange specialist in dit vak helpen wij u graag verder met een zuigoplossing voor uw stofprobleem!

Direct contact.

Bel ons op 072 562 53 93

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken