Terug naar projecten
  • vastgoedonderhoud via gevelrenovatie door isolatie te vernieuwen met behulp van een rentimo huurstofzuiger systeem
  • vastgoedonderhoud via gevelrenovatie door isolatie van de muur te zuigen met sterke stofzuiger en Big Bag
  • Sterke stofzuiger en Big Bag combi op wagen voor een mobiele unit met lange zuigslang
Rentimo project

Rentimo doet renovatie!

Tegenwoordig is het meer dan ooit van groot belang om ervoor te zorgen dat woningen optimaal geïsoleerd zijn. Niet alleen kunnen gemeentes er op deze manier op rekenen dat er een meerwaarde wordt gecreëerd, ook het wooncomfort stijgt en een besparing op de energierekening wordt gerealiseerd.

Isolatie als renovatie

Een vorm van verduurzamend vastgoedonderhoud is spouwmuurisolatie verbeteren: er gaat namelijk veel warmte verloren aan de buitenmuren en gevel van een huis. Zo moesten in Sint-Pancras de geperste EPS en XPS parels worden weggezogen om ruimte te maken voor nieuwe gevelisolatie. De huidige voorgevel werd in zijn geheel verwijderd om hier een nieuwe voor te plaatsen, waarbij de EPS en XPS bereikbaar wordt. Deze parels zijn vergelijkbaar met piepschuim, een licht en statisch plakkerig materiaal. Om dit succesvol te verwijderen met zo min mogelijk rommel heeft dit reinigingsbedrijf onze hulp gevraagd voor het leveren van een geschikte industriële stofzuiger. Deze moest krachtig genoeg zijn om de isolatie van de muur te kunnen trekken en zodat de lange slang de huizen met gemak kon bereiken tussen de steigers door.

Om deze klus te klaren hebben wij een blauw dreamteam aangeboden: Een sterke stofzuiger en voorafscheider, geplaatst op een kar met een generator erachter zodat het een mobiele zuigset vormt. de industriële stofzuiger is werkzaam op 380 Volt en heeft een vermogen van 13 kW. Hierdoor is deze industriële stofzuiger in staat om grote hoeveelheden stof en restmateriaal eenvoudig op te zuigen. De stofzuiger kan van zichzelf  175 liter stof vasthouden, maar wij hebben een extra oplossing aangeboden om het proces sneller en makkelijker te maken: een Big Bag voorafscheider.

Big Bag voor Bulken

Deze voorafscheider heeft een capaciteit van maar liefst 1000 liter (1 kuub). Deze staat tussen de gevel en stofzuiger op een kar. In de behuizing van de unit zijn uittrekbare punten met haken geplaatst, waar er eenvoudig een big bag zak kan worden opgehangen. Daardoor kan er, in combinatie met de industriële stofzuiger, stof, afval, zand, puin of bulk worden gezogen en direct worden afgevangen in een big bag zak. Deze zak is bovendien luchtdoorlatend. Zo fungeert deze als een grote filterzak waarin het piepschuim wordt opgevangen. Dit voorkomt brugvorming en daardoor blijft het materiaal netjes in de zak hangen. Dit maakt het bergen van het isolatiemateriaal extra makkelijk. Met behulp van 15 meter slang kon dit blok huizen zonder moeite worden gereinigd en konden de medewerkers stofvrij blijven werken.

Na de gevelrenovatie zullen de bewoners straks in een comfortabele woning wonen met een lager energieverbruik en beter energielabel. Gehorigheid, vocht, tocht en kou zijn dan hopelijk verleden tijd. Rentimo draagt maar wat graag haar steentje bij aan de verbetering van leefbaarheid van huizen en verduurzaming van Nederland.

Interesse in het huren van een stofzuigsysteem?
Heeft u vragen? Of wilt u vrijblijvend geadviseerd worden over een stofzuiger voor uw renovatieklus? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken per telefoon op 072 - 562 5393 of per e-mail op info@rentimo.nl. Wij staan voor u klaar!

Demonstratie aanvragen Offerte aanvragen

Dit project is samengesteld door Rentimo

Direct contact.

Bel ons op 072 562 53 93

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken