Terug naar projecten
  • afzuiginstallatie
Rentimo project

Grof geschut voor fijn werk

Voor een mega-opslag en transporteur van droge materialen hebben wij bijgedragen aan een flinke opruimklus. Een van de opslagruimtes moest worden leeggemaakt om ruimte te maken voor een nieuw soort materiaal. Het ging hier echter om hallen van meerdere meters hoog. Het overgrote deel kon worden opgeschept met machines, maar de resten vormden een probleem. Daarnaast was er nog een obstakel: het ging hier om fijnstof. Bepaalde fijnstoffen kunnen bij inademing een gevaar opleveren voor de gezondheid van omstanders. Het was daarom ontzettend belangrijk dat deze stoffen op een veilige wijze verwijderd worden. Met behulp van een diesel-aangedreven vacuümunit, een voorafscheider en een lange heavy duty zuigslang kon dit plaatsvinden. Na een week was de hele opslagruimte leeg en schoon en kon er een nieuwe partner in lossen. Wij hopen in de toekomst nog meer voor deze klant te kunnen betekenen!

Wij adviseren dus om een grote industriële stofzuiger te gebruiken bij dit soort ondernemingen. Dit is de veiligste wijze: fijnstoffen worden direct afgezogen zonder stofwolken en direct afgesloten in de container of bigbag zak.

Filter van formaat

De grootte van het stof is doorslaggevend in het type filter in de stofzuiger dat nodig is. Een stofzuiger kan uitgerust worden met een filter in stofklasse L (3 micron). Is het stof fijner, dan kan een stofklasse M (1 micron) filter toegepast worden. Dit houdt de stofzuigermotor veilig en verlengt de levensduur.

Soms is er sprake van extra-fijne en gezondheidsgevaarlijke stoffen, zoals asbest of chroom 6. In dat geval is het noodzakelijk een HEPA H14 veiligheidsfilter toe te passen. Dit filter heeft een filtratie van 99,995%. Het toepassen van een HEPA filter in situaties waarbij het stof gezondheidsgevaarlijk is, zorgt ervoor dat medewerkers veilig hun werkzaamheden kunnen verrichten. Voor advies in het soort filter dat u nodig heeft kunt u bij onze specialisten terecht.

Rentimo weet er het fijne van!

Onze DragonFly diesel vacuümunit is o.a. bedoelt voor stofzuigen op grote afstanden: dankzij de lobbenpomp met koelkanaal en geluidsdemper kan deze industriële stofzuiger een hoog vacuüm opbouwen wat het mogelijk maakt om afvalstoffen op te zuigen op een afstand van 120 meter. Voor een gigantische opslagruimte als die van onze klant is dat natuurlijk gewenst. Deze vacuümunit is geschikt voor fijnstof, maar ook voor grover en zwaarder vuilnis zoals straalgrit, potgrond, betonstof, zand en steentjes.

Om meer opvangruimte te creëren voor deze dieselunit is het mogelijk om er een voorafscheider aan te koppelen. De stofzuiger zuigt het stof eerst de voorafscheider in, stoffen/lucht gaat dan richting het filter waar deze stoffen gefilterd worden. Het stof wordt zo op een centrale plek verzameld waarna het kan worden afgevangen in een zak of container.

Interesse in het huren van een stofzuigsysteem?

Heeft u vragen? Of wilt u vrijblijvend geadviseerd worden over het reinigen van uw opslagruimte? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken per telefoon op 072 - 562 5393 of per e-mail op info@rentimo.nl. Wij staan voor u klaar!

Dit project is samengesteld door Rentimo

Voor welke zuigtoepassingen zijn de industriële stofzuigers geschikt?

Onze industriële stofzuigers kunnen voor de meest uiteenlopende zuigtoepassingen ingezet worden. Zo zijn onze machines bijvoorbeeld zeer geschikt voor het opzuigen van asbest, explosiegevaarlijke stoffen (ATEX), beton- en steenstof, bouwstoffen, autoclaveerbare toepassingen (cleanrooms), fijnstof, houtmot, kruit, kwartsstof, processierupsen, straalgrit, olie, spanen, vloeistoffen, water, gassen, dampen en poeders.

U kunt onze stofzuigers inzetten voor tijdelijke klussen van een aantal weken of maanden. Ook kunt u via Rentimo huren voor een korte tijd, zoals een week, om bij gewenst resultaat over te stappen op verkoop. Hiervoor kunt u bij Atimo terecht.

Het selecteren van een industriële stofzuiger

Bij het selecteren van een industriële stofzuiger is het belangrijk te kijken naar het soort stof dat opgezogen dient te worden en de hoeveelheid daarvan. Op basis van deze gegevens kan een stofzuiger geselecteerd worden welke toereikend is qua zuigvermogen, gewenste hoge prestaties, opslagcapaciteit in liters en het filter. Daarbij maakt het voor ons niet uit in welke ruimte de stofzuiger wordt ingezet. De stofzuigers van Rentimo zijn namelijk leverbaar op 230 Volt, 380 Volt, maar ook op perslucht, Diesel of op accu. Zo heeft u volop keuze qua aandrijving. Ook de afmetingen van de machines zijn zeer divers, waardoor er ook voor de kleinste ruimtes een geschikte machine geleverd kan worden.

Wanneer het de wens is om vanaf meerdere plaatsen in een productiehal of werkplaats stoffen op te zuigen en centraal te verzamelen, dan is dat ook mogelijk. Een krachtige industriële stofzuiger kan in combinatie met een voorafscheider en op maat gemaakt leidingwerk namelijk zeer goed en professioneel ingezet worden als tijdelijk centraal stofzuigsysteem.

Wat is belangrijk bij het huren van een industriële stofzuiger?

Naast een industriële robuuste kwaliteit en het beschikken over kwalitatief sterke motoren is nog één ding héél belangrijk bij een industriële stofzuiger: het filter. Het filter fungeert als de longen van de machine. De filters in een grote industriële stofzuiger moeten dan ook toereikend zijn voor het type op te zuigen stof. De filters die wij gebruiken in de machines zijn van zeer hoge industriële kwaliteit en kunnen gespecificeerd worden op het op te zuigen stof. Zo kan een industriële stofzuiger voor het opzuigen van grof stof worden voorzien van een filter in stofklasse L (3 micron). Fijner stof heeft een filter nodig in stofklasse M (1 micron). Als het op te zuigen stof gezondheidsgevaarlijk is, heeft de machine een HEPA H14 veiligheidsfilter (99,995% stoffiltratie) nodig.

Naast de stofklasse is ook het filteroppervlakte van belang. Onze stofzuigers zijn uitgerust met zeer grote industriële filters. En hoe groter het filter, hoe beter deze de opgezogen stoffen kan filteren en hoe veiliger het is voor de gebruiker.

Contact met Rentimo
Heeft u interesse in het aanschaffen van een industriële stofzuiger en wilt u vrijblijvend advies over de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op via info@rentimo.nl of via 072 – 562 53 93. Als jarenlange specialist in dit vak helpen wij u graag verder met een zuigoplossing voor uw stofprobleem!

Direct contact.

Bel ons op 072 562 53 93

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken