Terug naar projecten
  • afzuiginstallatie
Rentimo project

Rentimo op grote hoogte!

Van kerk naar kindertehuis

Een kerk ombouwen naar kinderzorghuis- best een grote klus waar veel bij komt kijken. Wij van Rentimo hebben hier onze hulp geboden bij het ruimen, strippen en saneren van de gigantische ruimtes. Dat is mega! Dit gaat namelijk over de oude muren en vloeren, maar het plafond wordt al snel over het hoofd gezien. Hier zit veel ruimte; er zijn zelfs looppaden tussen het dak en het gewelf, om de constructie goed te kunnen controleren en het dak bij lekkage makkelijker te kunnen repareren. Dit is fijn voor de restauratie, maar een vreselijk groot karwei als het allemaal schoon moet worden gezogen, om kleine kinderlongen te kunnen beschermen.

Anti-brand

Om alle hoeken en gaten zo schoon mogelijk te krijgen hebben wij een van onze sterkste stofzuigers, een voorafscheider en een lange zuigslang met zuighulpstukken verhuurd. Met name de reiniging van het ronde gewelf was een lastige klus vanwege de bereikbaarheid met een stofzuiger. Wel is dit een heel belangrijk deel van het proces, omdat er in het gewelf duiven verbleven en er tijdens de ruiming veel stofophoping is ontstaan. Omdat het gewelf hoofdzakelijk van hout is gemaakt, is het brandgevaar met zo veel stof en duivenpoep vreselijk hoog. Dat kan natuurlijk niet! Het is dus hoofdzaak dat dit zo grondig mogelijk werd aangepakt.

 Lange adem

Met onze sterkste stofzuiger en een slang van 180 meter werd de hele zaal door naar het gewelf overbrugd, waarna er bovenin de kerk goed kon worden huisgehouden. Na twee weken was het gewelf brandschoon en kon de kerk verder worden voorbereid op de komst van spelende kindertjes.

 Contact

Heeft u een groot karwei met grof, plakkerig, droog of juist vochtig vuil? Dan helpt Rentimo u ook graag! Laat ons weten wat uw plannen zijn, dan denken wij graag met u mee. Ons aanbod komt met de beste service om u bij te staan met uw lastigste restauratie- en reinigingsklussen! Neem gerust contact met ons op. Wij zijn telefonisch te bereiken op 072 - 562 53 93 of per e-mail op info@rentimo.nl. Wij helpen u graag verder!

Demonstratie aanvragen Offerte aanvragen

Dit project is samengesteld door Rentimo

Voor welke zuigtoepassingen zijn de industriële stofzuigers geschikt?

Onze industriële stofzuigers kunnen voor de meest uiteenlopende zuigtoepassingen ingezet worden. Zo zijn onze machines bijvoorbeeld zeer geschikt voor het opzuigen van asbest, explosiegevaarlijke stoffen (ATEX), beton- en steenstof, bouwstoffen, autoclaveerbare toepassingen (cleanrooms), fijnstof, houtmot, kruit, kwartsstof, processierupsen, straalgrit, olie, spanen, vloeistoffen, water, gassen, dampen en poeders.

U kunt onze stofzuigers inzetten voor tijdelijke klussen van een aantal weken of maanden. Ook kunt u via Rentimo huren voor een korte tijd, zoals een week, om bij gewenst resultaat over te stappen op verkoop. Hiervoor kunt u bij Atimo terecht.

Het selecteren van een industriële stofzuiger

Bij het selecteren van een industriële stofzuiger is het belangrijk te kijken naar het soort stof dat opgezogen dient te worden en de hoeveelheid daarvan. Op basis van deze gegevens kan een stofzuiger geselecteerd worden welke toereikend is qua zuigvermogen, gewenste hoge prestaties, opslagcapaciteit in liters en het filter. Daarbij maakt het voor ons niet uit in welke ruimte de stofzuiger wordt ingezet. De stofzuigers van Rentimo zijn namelijk leverbaar op 230 Volt, 380 Volt, maar ook op perslucht, Diesel of op accu. Zo heeft u volop keuze qua aandrijving. Ook de afmetingen van de machines zijn zeer divers, waardoor er ook voor de kleinste ruimtes een geschikte machine geleverd kan worden.

Wanneer het de wens is om vanaf meerdere plaatsen in een productiehal of werkplaats stoffen op te zuigen en centraal te verzamelen, dan is dat ook mogelijk. Een krachtige industriële stofzuiger kan in combinatie met een voorafscheider en op maat gemaakt leidingwerk namelijk zeer goed en professioneel ingezet worden als tijdelijk centraal stofzuigsysteem.

Wat is belangrijk bij het huren van een industriële stofzuiger?

Naast een industriële robuuste kwaliteit en het beschikken over kwalitatief sterke motoren is nog één ding héél belangrijk bij een industriële stofzuiger: het filter. Het filter fungeert als de longen van de machine. De filters in een grote industriële stofzuiger moeten dan ook toereikend zijn voor het type op te zuigen stof. De filters die wij gebruiken in de machines zijn van zeer hoge industriële kwaliteit en kunnen gespecificeerd worden op het op te zuigen stof. Zo kan een industriële stofzuiger voor het opzuigen van grof stof worden voorzien van een filter in stofklasse L (3 micron). Fijner stof heeft een filter nodig in stofklasse M (1 micron). Als het op te zuigen stof gezondheidsgevaarlijk is, heeft de machine een HEPA H14 veiligheidsfilter (99,995% stoffiltratie) nodig.

Naast de stofklasse is ook het filteroppervlakte van belang. Onze stofzuigers zijn uitgerust met zeer grote industriële filters. En hoe groter het filter, hoe beter deze de opgezogen stoffen kan filteren en hoe veiliger het is voor de gebruiker.

Contact met Rentimo
Heeft u interesse in het aanschaffen van een industriële stofzuiger en wilt u vrijblijvend advies over de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op via info@rentimo.nl of via 072 – 562 53 93. Als jarenlange specialist in dit vak helpen wij u graag verder met een zuigoplossing voor uw stofprobleem!

Direct contact.

Bel ons op 072 562 53 93

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken