Terug naar projecten
  • afzuiginstallatie
Rentimo project

Grote schoonmaak: voorkom flink door het stof gaan!

Wat u hier ziet is geen sneeuw: dit is een egale laag stof die is opgebouwd na jaren van productiewerk. Dit papier-recycling bedrijf heeft onze hulp ingeroepen om de situatie in de fabrieksruimte te verbeteren. Met behulp van een stevige 100 liter ATEX stofzuiger, een aantal speciale zuigbuizen en een borstelkop gingen zij het stof te lijf. Dit was zeker hard nodig! Niet alleen voor de netheid, maar ook voor het pand, het bedrijf en bovenal voor de medewerkers. vanwege groot brandgevaar is er specifiek gekozen voor een zone 22 ATEX stofzuiger. 

Stof tot denken

Deze grote hoeveelheid stof kan voor veel problemen zorgen, op zowel korte als lange termijn:

  • Gezondheid: Wanneer u dagelijks in aanraking komt met stof kan dit uw gezondheid flink aantasten. Dit geld voor hopen op de vloer, maar des te meer voor zwevende deeltjes in de lucht. De ogen, huid en longen zijn vooral kwetsbaar. In het geval van papier- en kartonstoffen kan het inademen leiden tot astma of bronchitis. Uiteraard kunnen er Persoonlijke beschermingsmiddelen worden gedragen, maar het is veel doeltreffender om regelmatig te reinigen of de lucht te filteren. Zo voorkom je ook opbouw zoals deze.
  • Brandgevaar: hoe fijner de stof, hoe makkelijker het vlam vat. Een ongeluk zit in een klein hoekje: wanneer een vonkje op een vloer beland als hier te zien kan dit zorgen voor snelle verspreiding van het vuur. Bovendien kan het rondvliegende stof leiden tot een stofexplosie bij de aanwezigheid van een kleine vlam. De gevolgen hiervan zijn uiteraard enorm. Daarom is er ook bij het selecteren van de opruim methode gekozen voor een ATEX stofzuiger; deze speciale industriële stofzuigers voorkomen brand met o.a. een aarddraad die opgebouwde spanningen direct afdraagt.
  • Slecht voor de prestatie van machines: In de loop der tijd tast stof de sensoren van machines aan. Apparatuur kan uitvallen of verstopt raken, met afnemende productiviteit tot gevolg. Dit geldt ook voor verwarmings- en koelsystemen. Raken ze verstopt met stof? Dan verbruiken ze meer energie om de binnentemperatuur op peil te houden. Verder kost dit extra draaitijd wanneer er apparatuur vervangen moet worden.
  • Kan bij overtreding van voorschriften leiden tot straffen/vervolging: voor iedere bedrijfsvorm bestaan er speciale richtlijnen omtrent omgevingsveiligheid. Een werkvloer moet schoon en veilig zijn om te mogen functioneren. Hierop wordt streng gehandhaafd door de ARBO. Onder deze regels vallen ook luchtkwaliteits-standaarden en hygiënevoorschriften. Als deze niet voldoen kan dit leiden tot vervolging of sancties.

Het is dus een goede zaak om aandacht te besteden aan de kwaliteit van lucht en omgeving van uw bedrijf!

Van onder het stof vandaan gehaald

Onze klant heeft besloten de gehele hal aan te pakken. Dat zijn uiteraard alle vloeren, maar ook andere oppervlaktes moesten eraan geloven. Want op alle bevestigde buizen lag ook papier- en kartonstof. Om dit veilig en grondig te kunnen verwijderen werd er gebruik gemaakt van een extra lange zuigbuis met borstelkop. Op deze manier kon er op lange afstand worden gezogen zonder hoogwerker. Bovendien gaf dit voldoende afstand om niet onder de dwarrelende stof te hoeven staan tijdens het stofzuigen. De borstelkop hielp met name om de ronde vorm van de buis te kunnen volgen. Met een normale rechte vloerzuigmond is dit vele malen lastiger. Ook kon vastgekoekt stof zo mee genomen worden.

Wij zijn blij deze klant geholpen te hebben, het zal veel toekomstige problemen voorkomen. Na een grondige schoonmaak raden wij aan om de omgeving in het vervolg regelmatiger schoon te zuigen of om een filtersysteem aan te schaffen om de stof-opbouw tegen te gaan.

Interesse in het huren van een industriële stofzuiger voor uw jaarlijkse- of maandelijkse schoonmaak?
Heeft u vragen over de mogelijkheden voor een grote schoonmaak in uw bedrijf? Of wilt u geadviseerd worden over welk model stofzuiger het meest geschikt is voor u? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 072 – 562 5393 of per e-mail op info@rentimo.nl. Wij helpen u graag!

Demonstratie aanvragen Offerte aanvragen

Dit project is samengesteld door Rentimo

Direct contact.

Bel ons op 072 562 53 93

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken