.

Filter voorafscheider huren

Bent u van plan om grote hoeveelheden stof, restmateriaal, afval of bulk achter elkaar op te zuigen? Dan kan het verstandig zijn om naast een industriële stofzuiger van Rentimo, ook een filter voorafscheider te huren. Een filter voorafscheider vormt een extra punt tussen het afzuigpunt en de industriële stofzuiger in en biedt vele voordelen. Hieronder krijgt u een idee van de mogelijkheden.


Voordelen van het huren van een filter voorafscheider

Het huren van een filter voorafscheider heeft vele voordelen. Zo zorgt het huren van een voorafscheider ervoor dat:

  • U grote hoeveelheden stof, restmateriaal, afval of bulk kunt zuigen doordat een voorafscheider de opslagcapaciteit aanzienlijk vergroot;
  • Het filter van de industriële stofzuiger wordt ontlast, waardoor u lange tijd achtereen door kunt met zuigen;
  • U opgezogen materialen van elkaar kunt scheiden. Zo kunt u lichte stoffen van zware stoffen scheiden, maar bijvoorbeeld ook het scheiden van kleine en grote deeltjes;
  • Waardevolle stoffen en materialen direct teruggevoerd kunnen worden in het proces.

Onze filter voorafscheiders zijn zeer divers. Zo kunt u, afhankelijk van uw wensen wat betreft het inzetten van de machine, altijd de juiste voorafscheider selecteren.

Het is belangrijk om te onthouden dat een voorafscheider nooit een oplossing op zich is. Een voorafscheider dient altijd in combinatie met een industriële stofzuiger te worden ingezet.

Cycloon voorafscheiders

Naast filter voorafscheiders hebben we bij Rentimo ook diverse cycloon voorafscheiders in het assortiment. Indien u grote hoeveelheden materialen wilt opzuigen, kan het zijn dat een cycloon voorafscheider de voorkeur prefereert boven een filter voorafscheider.

Een cycloon is een kegelvormig apparaat welke een mengsel van materialen met een verschillende dichtheid van elkaar kan scheiden. Dit gebeurt door de opgezogen stoffen hard rond te draaien, waardoor de zwaardere materialen tegen de zijkant van het cycloon slaan. Dit slaan zorgt ervoor dat de stoffen naar beneden worden geleid en worden afgevoerd.

Interesse in het huren van een voorafscheider?
Heeft u interesse in het huren van een voorafscheider in combinatie met een industriële stofzuiger? Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw toepassing? Of heeft u vragen? Neem dan snel contact met ons op. Wij staan voor u klaar en helpen u graag verder! Wij zijn te bereiken op
072 – 562 5393 of per e-mail op info@rentimo.nl.