Filter voorafscheider 1 kuub ATEX zone 22

  • ATEX filter voorafscheider met kuub inhoud
  • ATEX filter voorafscheider met perslucht filterreiniging
  • ATEX filter voorafscheider met bigbag lediging
Verhuur

Filter voorafscheider 1 kuub ATEX zone 22

Wilt u uw stofzuigsysteem tijdelijk van extra opslagcapaciteit voorzien? Wilt u grote hoeveelheden stof, materiaal, afval, zand, puin of bulk opzuigen in een ATEX zone 22 omgeving? Of heeft u een tijdelijke klus waarbij deze stoffen in grote hoeveelheden vrijkomen? Huur dan deze filter voorafscheider van Rentimo!

Filter voorafscheider met 1 kuub opslagcapaciteit

Een voorafscheider verhoogt de opslagcapaciteit van het stofzuigsysteem. De unit staat tussen het op te zuigen stof en de industriële stofzuiger in. Het opgezogen stof wordt direct in de filter voorafscheider gezogen en opgeslagen. Hierdoor wordt het filter van de industriële stofzuiger ontlast en kan de gebruiker langere tijd achtereen stoffen en materialen opzuigen, voordat het stofzuigsysteem geleegd dient te worden. Ook kan de grootste hoeveelheid stof direct in een Big Bag worden geleegd, wat het proces versneld.

Deze voorafscheider is extra uitgebreid met een filterreinigingssysteem. Hij heeft een stekker op 230 Volt om zijn perslucht reiniging te activeren. Hiermee worden de patroonfilters automatisch schoongemaakt. Dankzij de persluchtbron met timer gebeurt dit regelmatig op automatische wijze of handmatig met een knop. Zo gaan filter en voorafscheider nog langer mee.

Deze filter voorafscheider heeft een opslagcapaciteit van 1 kuub. Indien de voorafscheider volgezogen is, kan deze eenvoudig geleegd worden middels een Big Bag lediging of lediging in een stortbak.

Lediging in Big Bag of stortbak

Is de filter voorafscheider volgezogen met zand, bulk of ander materiaal? Dan kunt u deze zeer eenvoudig ledigen. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door het afgevangen stof in een Big Bag zak te laten vallen. Ook het storten in een stortbak behoort tot de mogelijkheden. Dit kan extra makkelijk met behulp van een vlinderklep, die met de hand kan worden geactiveerd. Ook is het mogelijk om een valklep te gebruiken, deze opent automatisch wanneer de aangesloten stofzuiger wordt stopgezet.

Let op: deze voorafscheider is nooit een oplossing op zich. Deze voorafscheider dient u in te zetten in combinatie met een industriële stofzuiger. Heeft u geen (geschikte) industriële stofzuiger? Dan kunt u deze uiteraard ook bij ons huren.

Wilt u deze voorafscheider huren?

Heeft u interesse in het huren van deze ATEX filter voorafscheider maar heeft u hier vragen over? Of wilt u weten welke filter voorafscheider, al dan niet in combinatie met een industriële stofzuiger, het meest geschikt is voor uw toepassing? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn telefonisch te bereiken op 072 – 562 5393 of per e-mail op info@rentimo.nl. Wij helpen u graag verder!

Offerte aanvragen Digitaal advies gesprek

Spanning230 V
Benodigde werkdruk5 bar
ATEX Zone22
Type filterPatroonfilter
Oppervlakte hoofdfilter50.000 cm2
FilterreinigingPneumatische reiniging
Inhoud vuilcontainer1000 liter
Inlaat diameter125 mm
Afmetingen144x144x316 cm excl. onderstel
Gewicht380 kg excl. onderstel

Direct contact.

Bel ons op 072 562 53 93

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken